הוויזה עבור נוודים דיגיטליים בקפריסין, באה לעולם בשנת 2021 בהחלטת מועצת השרים. התוכנית הוגדרה "כעבודה מרחוק לאזרחי מדינות שלישיות" והיא חלק מתכנית שהונהגה ברוב מדינות האיחוד האירופאי ונועדה לאפשר לנוודים דיגיטאליים (אנשי מחשבים שעובדים מרחוק). עם קבלת אשרות העבודה לנוודים דיגיטליים קפריסין מיתגה וחיזקה את עצמה כמרכז למתן שירותים העונה לאג'נדה של האיחוד האירופי לטכנולוגיות חדשות ולדיגיטליזציה, ומסייע להגדיר את תדמיתה כמרכז דיגיטלי בים התיכון.
התכנית חלה על אזרחים שאינם חברים במדינות האיחוד האירופאי העובדים בקפריסין עבור מעסיקים הרשומים בחו"ל, כך שהמבקש יכול להיות שכיר או עצמאי. התוכנית מספקת היתר שהייה ומטרתה למשוך אנשים ויזמים מוכשרים שיכולים לעבוד מרחוק ולתרום להתרחבות כלכלית תוך שימוש בכישורים הטכנולוגיים שלהם. העבודה והמאמץ של אנשים כאלה עוזרים לפתח את מה שמשרד הפנים מכנה "האקוסיסטם העסקי" של המדינה.
רישיון השהייה של נווד דיגיטלי תקף לשנה עם אפשרות לחידוש לשנתיים נוספות. הנווד הדיגיטלי יתגורר בקפריסין, יעבוד מרחוק ויהיה בלתי תלוי במיקום. בני משפחתו יכולים להתגורר בקפריסין באותו פרק זמן כמו הנווד הדיגיטלי. בני המשפחה יכולים להיות בן זוג או שותף באיחוד אזרחי וילדים קטינים. עם זאת, אסור להם לעסוק בפעילות כלכלית בזמן שהם בקפריסין. שימו לב, ב-3 במרץ 2022, מועצת השרים הציבה תקרה של 500 היתרים במסגרת תכנית ויזה נוודים דיגיטלית.
בתנאי שהנווד הדיגיטלי אינו תושב מס של מדינה אחרת, הם יכולים להיחשב כתושב מס של קפריסין. זה נכון אם הם מתגוררים בסך הכל 183 ימים בקפריסין באותה שנת מס (1 בינואר עד 31 בדצמבר; שנת המס חופפת לשנה הקלנדרית).
תושבי מס יכולים לתבוע הטבות באופן הבא
אין מס על הכנסות מדיבידנד או רווחי הון ממכירה או העברה של מניות, אגרות חוב ומכשירים פיננסיים אחרים. מס חריג של 50% חל על עובדים זרים המשתכרים 55,000 אירו ומעלה בשנה.
דרישות עבור אשרת נווד דיגיטלית קפריסין
עם הגעתו עומדים למבקש שלושה חודשים להגיש את בקשתו ומסמכיו למחלקת רישום האזרחי וההגירה. רצוי שהמבקש ייכנס לקפריסין עם אשרת תייר. אם המבקש כבר מתגורר בקפריסין בסטטוס אחר, הם עדיין יהיה זכאים בתנאי שהם יעמדו בקריטריונים החלים.
אלו הם הקריטריונים שנווד דיגיטלי צריך על מנת להיות מוגדר בקפריסין:
הנווד משתמש בטכנולוגיית טלקומוניקציה כדי לבצע עבודה מרחוק בזמן מגורים בקפריסין
הנווד עובד אצל מעסיק או לקוחות מחו"ל.
על הנווד להוכיח שיש לו הכנסה של לפחות 3,500 יורו, שהיא יציבה ומספיקה לו למחייה. מדובר בסכום נטו לאחר ניכוי תרומות ומיסים.
הערה: הסכום הנ"ל גדל ב-20% לבן הזוג או בן הזוג וב-15% לכל ילד
זאת ועוד, על הפונה להראות שיש לו מקום שהייה מתאים, בין המסמכים הנדרשים בעת הגשת בקשה לאשרת הנוודים הדיגיטלית ניתן למצוא שטר בעלות או השכרה לבית או דירה ואת רשימת המסמכים הנדרשים כדלהלן:
טופס בקשה.
העתק דרכון תקף למבקש ובני משפחתו.
עותק של הוויזה ששימשה לכניסה לקפריסין וחותמות המראות את ההגעה האחרונה
אישור בדיקות דם (נעשה בקפריסין), בדיקות המראות שהמבקש לא סובל מהפטיטיס או שחפת כולל צילום רנטגן (אין צורך בבדיקות רפואיות לילדים מתחת לגיל 6)
ביטוח בריאות.
כיסוי טיפול באשפוז וביטוח הובלת גופות.
שטר בעלות או הסכם שכירות של בית/דירה.
תעודת נישואין ותעודות לידה לילדים.
רישום פלילי ברור למבקש ובן הזוג מארץ המוצא או המגורים, מחצי השנה האחרונה.
אישור הגעה לבית הספר (לילדים).
מסמכי הכנסה.
מכתב כוונות המסביר מדוע מבקש המבקש לעבוד בקפריסין וסיבותיו לשהות ולעבוד בחו"ל מתורגם לאנגלית ועליה חותמת אפוסטיל או חותמת של שגרירות קפריסין. אם הונפק ברוסיה, אין צורך בלגליזציה כלשהי. על מסמך זה ניתן להתארגן גם בקפריסין.
עובדים שכירים יתבקשו להמציא
חוזה עבודה לתקופה בלתי מוגבלת או שווה לרישיון השהייה המבוקש.
מידע על מצב הפונה בחברה.
אישור המעסיק כי המבקש יכול לבצע תפקידים מרחוק וכי הפרויקט/העבודה אינם נוגעים למתן שירותים למעסיק הרשום בקפריסין.
העתק תעודת רישום החברה בחו"ל.
עובדים עצמאיים יתבקשו להמציא:
חוזה/ים לפרויקט או שירותים עם משך הזמן השווה לפחות לאישור השהייה המבוקש.
הוכחת הכנסה חודשית.
הוכחה רשמית לתשלום משכורת/ אישור המציג את ההכנסה נטו, וכן דפי בנק של 6 החודשים האחרונים המעידים על תשלום שכר או הכנסה.
אגרות ממשלתיות
המבקש צפוי לשלם אגרות כדלקמן: אגרת בקשה להיתר מגורים: 70 € לכל בן משפחה, עבור רישום ראשוני במרשם האוכולסין: תשלום של 70 € ישולם באופן חד פעמי עבור כל אדם.
זמן טיפול בבקשה – ניתן לקבל אשרות נוודים דיגיטליות תוך 5-7 שבועות, אך מרגע שהוגשה בקשה לאשרת נוודים דיגיטלית בקפריסין, המבקש רשאי להישאר עד להוצאת אישור השהייה.
מדוע קפריסין תהיה אחד המוקדים הטובים ביותר עבור נוודים דיגיטליים?
ישנן סיבות רבות מדוע קפריסין היא בחירה מצוינת עבור אורח החיים הנוודים הדיגיטליים ועבודה מרחוק. אלה נוגעים למדינה עצמה, לשירותים הניתנים ולסביבה. קפריסין היא האי שטוף השמש באירופה, המתגאה בכמה מהחופים המדהימים והנקיים של אירופה, האוכל פנטסטי, ויש זמינות גדולה של מסעדות, טברנות ומסעדות. אתם יכולים לקנות במקום או לבחור ברשתות סופרמרקטים. המתקנים קרובים לערים, לכפרים ולאזור הכפרי. יתר על כן, אנשים מדברים אנגלית ורגילים לפגוש אנשים מכל העולם. החיים קלים. קפריסין היא, בנוסף, מקום טוב לגדל בו משפחה.
סיבה שנייה לבחור בקפריסין היא האפקטיביות של תשתית הטכנולוגיה. ישנם ספקי אינטרנט ושירותים איכותיים , יתרה מכך, לכל עיר יש חללי עבודה משותפים, כאשר הסביבה הרגועה זקוקה חלק מחללי העבודה המשותפים מציעים שולחנות כתיבה, Wi-Fi חניה וסקייפ, וחדרי כנסים ואולמות אירועים. לחלופין, בתי הקפה בקפריסין מרוהטים כולם עם אינטרנט אלחוטי. יש תרבות קפה מפותחת, אז אנשים משתמשים בבית הקפה לעבודה הדיגיטלית שלהם.
המנגנון החוקי באי הוא יתרון נוסף. הקמת חברה היא קלה. ישנם כללים משפטיים ברורים בנושאים הנוגעים לך ביותר – למשל, השכרה או קנייה של נכס, היתרי שהייה, עניינים פיננסיים ומכירת סחורות. קפריסין שומרת על מסורת המשפט המקובל הבריטי, בעוד האיחוד האירופי שולט בתקנות הפיננסיות שלו. זה תורם ליציבות המערכת. לבסוף, באי יש קהילה מבוססת של נוודים ויזמים דיגיטליים. אתם תפגשו במהירות אנשים שחולקים את תחומי העניין והחוויות שלכם ותוכלו לעבוד בקלות בשיתוף פעולה עסקי.
נוודים דיגיטליים נוהרים לעתים קרובות לניקוסיה, הבירה והמרכז הפיננסי של האי, עם זאת, לכל אחת מהערים הגדולות יש אטרקציות משלה. לימסול היא נמל קוסמופוליטי במזרח הים התיכון ונקודה חמה ימית ופיננסית. הקטע הארוך של שדרת הים מלא בחללים לעבודה דיגיטלית מרוחקת. בפאפוס יש קהילה גדולה של חיילים משוחררים קרוב להר ולים. למרות שקט ונינוח, זהו מקום בו ניתן למצוא בקלות לינה ושירותים דיגיטליים. אותו דבר לגבי לרנקה, עיר נמל ימי רגועה נוספת, האזור הכפרי והכפרים הם גם אפשרויות. החיים שם זולים יותר, בעוד שתשתית אינטרנט זמינה בכל התחומים. לסיכום, בחירת היכן לגור תלויה בהשקפה ובאורח החיים שלך.
בתי ספר דוברי אנגלית הם פרטיים, ברמה גבוהה ונוטים להיות יקרים, שירותי הבריאות הם בחינם למי שיש היתר שהייה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך
מה עדיף משכנתא? הלוואה חוץ בנקאית או שיעבוד נכס קיים בישראל לטובת קניית נכס בקפריסין?
הסעות ומגורים בקרבת בתי הספר והגנים – סקירה של אזור פאפוס והסביבה
לימודים בקפריסין – מגיל גן ועד אוניברסיטה
ביטוח בריאות פרטי בקפריסין – חשוב שתדעו
חישוב מס ההכנסה למשקיעים ישראליים בקפריסין
וויזה – אשרה המיועדת למעוניינים לעבוד בקפריסין ואינם אזרחים של מדינות האיחוד האירופאי
אשרה לשהיית קבע בקפריסין המסלול המהיר והמסלול האיטי
היתר עבודה צהוב בקפריסין Yellow Slip
היכן כדאי להשקיע? בלרנקה, בפאפוס או בלימסול?
מה עדיף לקנות בקפריסין היוונית? נכס ישן או נכס חדש?
פרופיל המשקיע הישראלי ותהליך רכישת הנכס בקפריסין
האם כל אחד יכול לקבל תושבות קבע בקפריסין?
תשלומים נוספים שיש לקחת בחשבון בנוסף לעלות הנכס
השקעה במוקד תיירותי מבוקש והפחתת סיכונים